Vorige week dinsdag bezocht ik namens Interior Junkie een event van Dille en
Kamille, en werd in hun nieuwe workshopruimte zelf aan het werk gezet..
Van leuke nieuwtjes word ik blij! Helemaal als
ze van mijn favoriete winkel Dille en Kamille afkomen. Vandaar dat ik
aanwezig was bij hen persevent om te horen wat het nieuws is. Dille en Kamille,
een winkel waar natuurlijke eenvoud centraal staat. En een plaats waar je je
makkelijk thuis voelt door de ongedwongen sfeer die er hangt. Generatie op
generatie komen hier klanten voor de handigste items voor tuin, keuken en
interieur.
Onlangs was ik aanwezig bij hun persevent om
de nieuwste toevoeging aan hun winkelconcept te bekijken. Namelijk een
gloednieuwe Dille en Kamille-workshopruimte waar je de leukste workshops kunt
volgen voor huis, tuin en interieur. De workshopruimte is te vinden in
Amsterdam aan de Nieuwendijk en zal openen vanaf 24 juni. Op deze dag wordt er
afgetrapt met een workshop ‘improviserend koken – wat heb ik allemaal in huis’
door de Amsterdamse kok Bart Samson. Dus zet deze datum in je agenda! Verder is
lekker koken een onderwerp dat de hoofdrol gaat spelen in de workshop ruimte.
Maar ook onderwerpen zoals ‘de stads(moes)tuin’, koken met tajine’ en ‘meubels
opknappen’ passen goed bij Dille en Kamille. De workshops zijn te reserveren
vanaf een of meerdere personen. Dus super leuk voor een middag met je
vriendinnen!
Na de aankondiging werd daad bij woord gevoegd
en gingen we zelf aan de slag met de workshops; Slow koffie en Risotto.
Slow koffie
Na zelf een drukke dag gehad te hebben was de
workshop slow koffie een behoorlijk contrast. Niet zo gek eigenlijk dat deze
manier van koffie zetten nu trend is. We zijn met zijn allen een steeds
drukkere maatschappij geworden en daarom is deze manier van koffie zetten de
perfecte manier om te onthaasten. De fijne kneepjes van de koffie-ambacht
werden ons uitlegt door een barista van het koffiemerk Bocca.
Passie voor risotto
Vanuit de workshop slow koffie wandelde ik
direct door naar de workshop risotto met Florine Boucher. Florine is
schrijfster van het boek ‘tutto risotto’ waarin zowel recepten als de
geschiedenis van dit bijzondere Italiaanse rijstgerecht uitlegt worden. Terwijl
Florine vol passie de mooiste verhalen over risotto vertelde keek ik met een
kok mee hoe het bereid werd. Hieronder de ingrediƫnten die hij gebruikte om de
risotto te maken. Geloof me: dit recept moet je proberen want het water loopt
me weer in de mond!
-
Uien (in olijfolie gebakken)
-
Risotto
-
Geweld eekhoorntjesbrood
-
Vocht van het gewelde
eekhoorntjesbrood
-
Bouillon
-
Parmezaanse kaas
-
Roomboter
Tot slot nog een leuk nieuwtje voor alle Dille
en Kamille liefhebbers in Nederland. Een aantal nieuwe
‘terug-van-weggeweest’-artikelen zullen weer in het assortiment komen, namelijk
stoffen op rol, droogbloemen en losse thee om zelf te scheppen. Ik weet al
welke thee ik deze zomer bij mijn ontbijt drink!

Geen opmerkingen:
Een reactie posten