Hotspots in Berlijn


Berlijn is een hippe en creatieve stad die barst van de hotspots. Daarom zette ik na mijn vakantie de leukste op een rij.

Bij een stedentrip Berlijn denk je natuurlijk al snel aan de Brandenburger tor, de Reichstag en Unter den Linden. Maar Berlijn kent ook een ruwe, creatieve kant waar met name veel jongeren op af komen. Een kant die mij verraste met zijn fijne terrassen, oneindige shop mogelijkheden en natuurlijk veel interieur moois.De leukste interieurwinkel: Gestalten

Een winkel in de categorie ‘doe mij maar gewoon alles wat hier binnen staat’. De collectie van Gestalten is een combinatie van grafisch ontwerp, hand gekozen designitems en prachtige interieur, architectuur en fotografie boeken. Snuffel rustig rond in deze winkel waar je interieurhart zeker sneller van gaat kloppen. En als je ooit uitgekeken raakt kun je aan de andere kant van het hofje een heerlijk drankje drinken.

Locatie:
Sophie-Gips-Höfe

Sophienstraße 21

10178 Berlin
Maandag, Woensdag tm Zaterdag: 12:00–19:00
Het smakelijkste eten: Markthalle Neun

Ben je toevallig op donderdag in Berlijn dan is de streetfood avond in Markthalle Neun de perfecte avond invulling. Vanaf een uur of 17:00 trekt de jeugd van de wijk Kreuzberg richting deze markthal om met vrienden een  hapje te eten. Haal een bordje couscous bij een Arabisch kraampje, ga vervolgens door voor een plankje tapas, scoor daarna een kommetje zelf gemaakte noedels en sluit af met een handgemaakte waterijsje. Bij Markthalle Neun is er voor elke honger/trek wat wils.

Ooja en na 22:00 als de markt sluit is het goed vertoeven met een biertje op straat tussen de creatieve jeugd van Kreuzberg.

Locatie:
Eisenbahnstraße 42/43
10997 Berlin
Do: 17:00 – 22:00De grootste DIY winkel: Modulor

Als je kunstacademiestudent bent of je vrijetijd vult met DIY’s dan is Modulor een paradijs. Deze veelzijdige hobbywinkel was in mijn herinnering oneindig. Alle soorten en kleuren papier, washitape, klemmetjes, stoffen enz. die je maar kunt bedenken zijn hier te vinden. Dus ben je in Nederlands op zoek naar iets wat je in geen een hobbywinkel kan vinden hop dan even binnen bij Modulor.

Locatie:
Prinzenstraße 85
10969 Berlin
Ma - Vr: 09:00 - 20:00 Za: 10:00 - 18:00Meest bijzondere terras: Prinzessinnengarten

Als je uitgekeken bent bij Modulor steek dan snel de straat over naar het meest bijzondere terras van Berlijn ‘de Prinzesinnengarten’. De Prinzessinengarten is een tuin op een voormalig braakliggend terrein aan de Moritzplatz. In deze tuin worden biologische groenten en kruiden verbouwd en je kunt er een hapje eten of wat drinken. In deze bijzonder natuurlijke setting kom je meteen tot rust.

Locatie:
Prinzenstrasse 35 – 38
10969 Berlin
Open half mei-okt, 12:00 – 22:00
Onverwachts moment: Our Berlin wodka distilleerderij

Ben je op een warme Berlijnse dag aan zonnen of baantjes aan het trekken in het zwembad van Badeshiff. Neem dan om de hoek een kijkje bij de winkel van het wodkamerk ‘Our Berlin’. Our Berlin is een merk wat wodka maakt van producten in en om Berlijn. Zelf liep ik per ongelijk tegen de winkel aan. Ik vertelde de dame in de winkel dat ik nieuwsgierig was naar de destilleerderij en deze liet ze met alle plezier zien. Vraag er zelf ook gerust naar want hij is prachtig met zijn glanzende ketels.

Ps. In de destilleerderij werd me verteld dat ze het concept ook naar Amsterdam gaan brengen.

Locatie:
Am Flutgraben 2
12435 Berlin
Ma – Vr: 10:00 – 18:00Image and video hosting by TinyPic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...