6x over het hoofd geziene interieuriteiten


Je kent het wel, je woont nog niet in je nieuwe stulpje maar je ligt al te dromen over je nieuwe bank, kast of muurkleur. Maar vergeet je niet iets belangrijks? Denk eens aan de interieuritems die onmisbaar zijn (en een beetje saai) maar wel bijdragen aan de look van je interieur.

Plannen, plannen, plannen als je aan de bouw of verbouwing van je nieuwe thuis begint moet je het heel veel doen. En bij het maken van je eerste fabuleuze moodboard denk je niet aan praktische dingen (althans ik niet). Daarom zette ik deze op een rijtje.

1.     Stopcontacten
Ooo zo saai maar oo zo belangrijk, want ze zijn onmisbaar. Je gebruikt ze om je zorgvuldig gekozen designlamp op aan te sluiten maar ook voor dagelijkse dingen zoals je telefoon of laptop opladen. Dus zorg vooral dat je er genoeg hebt. Denk na over de hoogte waar je ze wil hebben, hoog, laag of misschien wel in de vloer. En onderschat ze niet want ook stopcontacten zijn er in verschillende designs.


2.     Lichtknoppen
Net als met stopcontacten heb je ook bij lichtknoppen verschillende opties in design (hout, glas, rvs, kunststof enz.). Maar denk er ook eens aan om je lichtknop zelf te pimpen met washitape of stickervel (beide verkrijgbaar bij Hema).


3.     Deurklinken
Een onverwachtse kostenpost als ik mijn op zichzelf wonende vriendinnen mag geloven. Want wat blijken deurklinken onverwachts duur te zijn. Terwijl ze echt wat kunnen toevoegen aan je interieur. Dus ga van te voren op zoek naar de perfecte deurklink voor de perfecte prijs.


4.     Verwarming
Wil je er warmpjes bijzitten deze winter? Zie dan zeker je verwarmingen niet over het hoofd. Ik weet het ze zijn bijna niet te vergeten. Maar ooit al nagedacht over een designradiator als statement piece of over het afschermen van je huidige radiator?


5.     Plinten
Vloeren je kunt er uren van wakker liggen. Want zal het wel staan bij de keuken of bank die jij in gedachte hebt. De afwerking ervan is minstens net zo belangrijk. Ga voor chique en luxe met hoge plinten of hou het zo minimalistisch mogelijk met een klein strak randje.


6.     Lichtaansluitingen/spots
Shine a little light on my new couch. Een verlichtingsplan is essentieel voor je interieur. Denk bij dit plan ook al na over waar je ongeveer je meubels gaat plaatsen. Het zou namelijk eeuwig sonde zijn als je spotje op de bovenkant van je kast schijnt in plaats van op je gloednieuwe bank. Ooja, en breng niet te veel spots aan want je wil niet in een lichtbak leven!


Hebben jullie nog tips over items die je absoluut niet mag vergeten?

Beeld 1 via babbel  | Beeld 2 via designsponge | Beeld 3 via dustjacket-attic | Beeld 4 via trendspanarna | Beeld 5 via alvhemmakleri | Beeld 6 via thedesignchaserImage and video hosting by TinyPic

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...