Vrijmarkt vintage tips


Niets is prachtiger dan vintage items met een verhaal. Dus vintageliefhebbers: eat your heart out; de vrijmarkten komen er weer aan.

Aanstaande zaterdag 26 april is het zover, de allereerste Koningsdag. Dat betekent dat half Nederland zijn oude spulletjes weer probeert te slijten op de vrijmarkt. Helemaal niet erg natuurlijk, want dat houdt in dat jij een item op de kop kan tikken dat jouw interieur uniek maakt. Vandaar dat ik mijn tips op een rijtje heb gezet om jullie te helpen met het zoeken naar vintage items voor je interieur.

1. Kwaliteit
Kijk goed naar kwaliteit. Van wat voor materiaal is het gemaakt en wat is de huidige staat van het meubel. Moet je er nog veel aan opknappen of kan het direct je huis in. Al deze factoren hebben natuurlijk ook effect op de vraagprijs.

2. Vooronderzoek
Kijk van te voren eerst even op Marktplaats naar andere kasten of dergelijken om te zien wat een eerlijke prijs is.

3. Laat je niet afleiden door de kleur.
Kijk naar de vorm van het product. Een spiegel, kastje of stoeltje is makkelijk in een andere kleur te verven. Dus probeer je in te beelden hoe het er uit zou zien in een andere kleur.

4. Check
Check of alles werkt. Schuif even met alle laatjes om te testen of alles wel lekker loopt en niet uit elkaar valt. Voel je vooral niet onbeleefd tegenover de verkoper.

5. Schrik niet van een paar krasjes.
Vintage spullen zijn nu eenmaal gebruikt en dat is ook hun charme. Er kleeft een verhaal aan en dat maakt ze uniek.

6. Bedenk waar het in je huis komt te staan.
Bedenk waar je het wil gaan zetten en of dat past. Zo voorkom je miskopen.

7. Zoek naar individuele spulletjes die bij elkaar passen.
Die ene vaas van deze kraam past misschien wel perfect bij de andere vaas van twintig kraampjes verderop.

8. Brainstorm op Pinterest.
Pinterest staat bol van inspiratie. Dus maak van te voren een bord aan met verschillende interieurs waar vintage spullen in staan. Zo heb je meer inzicht in wat voor spullen je kunt gebruiken.

9. Blijf bij je wens.
Als het net niet is wat je wil, koop het dan niet. Zo voorkom je dat je bij thuiskomst denkt ‘mwa dit is het toch nét niet’.

10. Laat de verkoper beginnen met bieden.
Roep nooit zelf als eerst een prijs die je in gedachte hebt. Laat eerst de verkoper een prijs bieden. Als jij namelijk te hoog in zet, zal hij het gelijk verkopen terwijl je het voor minder had kunnen krijgen.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...